keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

laskiaispullia ja lämpimiä leipiä

Laskiainen oli, ja piti saada pullaa. Vihaan pullan leipomista, se taikina jää käsiin ja sotkee kaikki paikat, ja tulee niin paljon tiskiäkin. Niimpä menin siitä, mistä aita on matalin. Ostin valmispullia ja -kermavaahtoa, hilloakin sai näppärästi purkista.  K-Menun vadelmahillo ei kyllä ollut kovin hyvää, liian vähän vadelmaa ja liikaa sokeria omaan makuun.

Unohdin ostaa kananmunia voiteluun.

Poikaystävä oli viime viikonloppuna kylässä. Tein meille myös ragespagettia ja vihapyöryköitä. Lidlissä oli jotain meksikolaistyylisiä pyöryköitä, soija- ja vehnäproteiinia. Ostin paketin kokeeksi, ja en kyllä joutunut pettymään. Maku oli miellyttävän mausteinen, ja koostumus oli hyvä. Harmi, että taisivat olla kausituote.

Lisukkeena ketsuppia ja juustoraastetta.

Ostin K-Marketista juustoraastetta, koska se oli päiväystarjouksessa. Nyt pitää kaikkiin ruokiin tunkea sitä niin maan perkeleesti. Yhtenä iltana, kun oltiin ropettamassa, illan isäntä teki meille lämpimiä leipiä. Muistin ne, ja päätin itsekin kokeilla niiden tekoa, niihin kun saa laitettua paljon juustoa.

Ostin ensimmäistä kertaa kuukausiin jotain tuoretta! Kirsikkatomaatteja. En tykkää tomaatista, en sitten yhtään, mutta Lidlin paprikat oli niin nahistuneita, että hyi olkoon. 

Nämä jäi vähän kuiviksi, seuraava satsi onnistui paremmin.

Kuten moni jo tietääkin, rakastan nuudeleita. Niitä on aina kaapissa pari pakettia niille päiville, kun ei vaan keksi muuta. Eilen tein jämä-ramenia, koska laiskuus. Keitä nuudelit ja heitä sekaan hernemaissipaprika, mausta oman maun mukaan. Ota kulho, laita halkaistu ja keitetty kananmuna (mitä kovempi sen parempi, kjeh kjeh) ja kaada nuudelit ja vihannekset päälle liemineen. Hyvää ja lämmittävää.

3 kommenttia: