torstai 16. maaliskuuta 2017

shoppailupäivä pohjoisen vieraiden kanssa

Eli porukat kävi kylässä viikko sitten. Pitkä päivä ja rahaa paloi enemmän kuin budjetti antaisi periksi. Onneksi kohta taas tukipäivä. 
Jostain syystä saan toimeentulotukea vaan puolet siitä, mitä pyydän. Kuulemma puhelin- ja nettilaskut pitää maksaa omista tuista, eli siis työttömyystuella. Sama homma auton laskujen kanssa. Aina joskus on niitä kuukausia, että laskujen jälkeen sulla jää sen 100€ ruokaan, ja äkillisiin menoihin, mm. viime kuu oli sellainen. Silloin on tiukilla, saako sitä edes ketsuppia.
 
Koko porukka kasassa. Äiti ei tykkää olla kuvissa.

Olen muuten isosisko, vaikka ihmiset monesti luulee muuta.

Tuli kierrettyä samat liikkeet, kuin aina ennenkin. Tornion kirpparit, Rajalla kauppakeskus (harmittaa vieläkin, että Seppälä lopetti siitä), Ruotsin puolelta sekatavaraliike Rusta, Nuuskakairan tukku sekä Systembolaget. 

Mangaopas 3,5€, pianovyö 2€ ja Shrek-eväsrasia (Tupperware) 2€, kirpputori Kelopuu
Musta puuvillahame 2€ ja farkkushortsit 3,5€, Tositori
Pinkki kynsilakka 1€, Tokmanni (ostin myös karkkia mutta söin ne jo)
Glitterkynsilakka 1€, Glitter
Mangaopas oli tosi laadukas mielestäni. Vaikka tyyli ei ollutkaan ehkä hienoin mahdollinen, se oli tosi paksu, ja siinä selitettiin yksityiskohtaisesti monia juttuja, kuten vartalon, jalkojen ja käsien piirtämistä eri asennoissa, paljon erilaisia hiustyylejä kummallekin sukupuolelle. 

Tämä monitoimityökalu unohtui aiemmasta kuvasta. Rusta, 1€.

Ei ole varmasti laadulla pilattu tuo kapistus, mutta mukana tulee muun muassa (kalja)pullonavaaja, kynsiviila, pikkusakset, pihdit ja tylsä veitsi. Kyllä tuo on näppärä olla olemassa, saa reissussakin eväät auki ja katkenneet kynnet viilattua pois.

Viime postauksen verkkokorijuttu pääsi paikalleen.

Äiti vaihtoi myös vaatehuoneeseen lampun, kun edellinen ehti olla pimeänä jo ehkä kuukauden. Itse en omista tarpeeksi korkeaa talousjakkaraa, että ylettyisin vaihtamaan, tällainen tappi kun olen. Otettiin kesäpyörä käyttöön, kun edellinen on paskana. Joku törttö on ajanut siihen pahki tuossa rapun oven edessä, ja nyt takarengas on kiero. Prkl.

Käytiin rankan shoppailun jälkeen vielä Meerillä. Se tursuaa juustoa! 

Ensi viikolla olisi lähtö etelään isän ja äitipuolen luokse, kun poikaystävällä on peliturnaus Porissa. Pitäisi vähitellen alkaa miettiä pakkaamista, mutta kun se on niin pirunmoinen työmaa. Onneksi kyseessä ei ole kuin vajaa viikon reissu, eli en tarvitse koko omaisuuttani mukana. Rahaa shoppailuunkaan ei juuri ole, joten taitaa Ideapark jäädä väliin tällä kertaa.

2 kommenttia:

  1. En edes tienny et tollanen kassakuvaki on otettu :D Mut toi kirppistelykuva on onnistunut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä otit ton ekan kuvan, ku halusit äidinkin mukaan. :D

      Poista