torstai 21. tammikuuta 2016

keskiviikon kirpparikierros

Moi! Tuli tuossa eilen tosiaan käytyä tsekkaamassa Tornion keskustan kirpparit, koska olin eilen elokuvaillan jälkeen unohtanut puhelimeni Aaltoselle. Löin sitten kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja päätin lieventää huonomuistisuudesta johtuvaa vitutustani pienellä shoppailulla.

 1€

Ekalta kirpparilta ei tarttunut mukaan kuin ihan tavallinen valkoinen toppi. Tässä oli just sopivat olkaimet, että se kävisi just yhteen cossiin, jota olen suunnitellut. Jos ei, niin voin kangastusseilla piirtää tohon jotain jännää, vaikka kikkelin. 

6,50€.

Aivan ihana retrohenkinen käsilaukku! Hintaa oli sen verran, että hyvän tovin mietin, mutta sitten se lähti mukaan muutamastakin syystä: a) se on pinkki b) siinä on kissa c) sisäistä retropervoani kutkutti. Ja tää oli sentään Hollannissa tehty, eli ei mikään kiinanpaska. Tuntui ja tuoksui aidolta nahalta. Muistan, kun katsoin joskus Varastojenmetsästäjiä, ne löysi jonkun Felix-kellon ja se olikin ihan hiton arvokas. Ehkä tämäkin on joku tosi rare josta saa monta sataa euroa...

5€.

Ostin tämän ihan vaan koska voin. Olen jo vuosikaudet halunnut laavalamppua, mutta äiti aina sanoi, että ei, ne on juntteja eikä ne ole enää edes in. Haista äiti kukkanen! Tää on pinkki ja siinä on glitteriä, kaikki mitä tyty voi koriste-esineeltä toivoa. Testasin vielä kassalla, että tää varmasti toimii. Laavalampun katselu on tosi rauhoittavaa, kun stressaa kaikki eikä vaan jaksa. Mun glitterpurkki tipahti tossa viikko takaperin lattialle, joten tää ottakoot nyt sen paikan.

Kuva meitin kauppakuteista. Näytän melkein pitkältä ja hoikalta.

En jaksanut kuvata, mutta kävin tiistaina Tokmannilta ostamassa kaikkea jännää kaappeihin jemmaan, jos nämä pakkaset aikoo kauankin jatkua, niin en kyllä mene ulos, ellei ole ihan pakko. Ostin mm. 10-packin mikropoppareita, ja sitten valmiskastikkeita, joista ekaa jo kokeilin.

Näillä tulee herkulliset rottapöperöt.
  1. lyö riisi ja soijasuikaleet kiehumaan, nähdessäsi nälkää tumman riisin kiehuessa joku 15min hämmennä aina välillä, sekä riisiä, että itseäsi (ristikoiden ratkominen on kivaa ruokaa laittaessa) 
  2. lisää mausteita oman maun mukaan (=mitä kaapista löytyy)
  3. kun riisi alkaa olla kypsää, kaada noin neljännes soossista kulhoon ja lyö mikroon noin minuutiksi
  4. tällä välin valuta riisi
  5. ota (kuuma!) kulho pois mikrosta, kaada riisi+soija sekaan, sekoita ja nauti
Tykkäsin tosta kastikkeesta ainakin tosi paljon, ihanan isoja nuo sattumat, ja ananas on aina herkkua (paitsi pitsussa!).  Mukavan makea, mutta silti kirpeä samalla kertaa tuo kastike.

6 kommenttia:

  1. Ihana postaus. Ihana laukku. Nauran niin että pöytä hytkyy :)

    VastaaPoista
  2. aww, voi vitsi miten kivoja löytöjä. :) ihan huippu toi kassi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se oli kyllä löytö. Vielä kun lauhtuisi kelit, niin kehtaisi alkaa käyttää, en tiedä miten toi nahka tykkää pakkasesta.

      Poista
  3. Ehtikin mennä aikaa (tai sitten vaan monta postausta ehdit tehdä) viimekäynnin jälkeen...
    Toi laukku on tosi magee. Tiesitkö muuten että tuo Felix-kissa pohjautuu Egyptiläiseen mytologiaan. Kun Felix-kissa vahingoittui, niin (intialaisten)pyhä lehmä söi sen, ja suoliston läpi kuljettuaan Felix-kissa nousi paskasta uudesti syntyneenä ja sai ikuisen elämän.
    On muuten aikas tyylikäs toi kauppa-asusikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eipä sitä aina koneelle jouda. :D Enpä tiennyt tätä faktaa, nyt tiedän. :D

      Poista