sunnuntai 11. lokakuuta 2015

rottarisotto

Ainekset, yhteishinta noin 5€. 

Risotto, erinäisten patojen ohella, on yksi mun suosikkiarkiruuista. Se on helppo tehdä, ainesosia voi vaihdella ja käyttää mitä milloinkin on kaapissa jemmassa, ja yhdelle ihmiselle tuosta riittää moneksi päiväksi. Riisin, tofun ja sipulin hain jo eilen, mutten sitten jaksanut tehdä niistä mitään. Ruokakerma mulla oli ennestään, ne oli Citymarketissa joku viikko sitten tarjouksessa. Hernemaissipaprikan hain tänään Lidlistä (ja pakastepitsoja pahan päivän varalle...).

Sipulinpaloittelulaite.

Sipulin pilkkominen "itkettää", joten mulla on tällainen näppärä kapistus siihen. Ostin sen Class Ohlsonilta, kun olin vielä paremmin rahoissani. Paloiteltu sipuli laitetaan (isoon!) kattilaan, ja kaveriksi tilkka öljyä. Kuullotetaan hetki, sitten lisätään vesi ja riisi. Laitoin tässä vaiheessa mukaan kasvisliemikuution, makua tuomaan.

Lisukkeiden aika.

Kun riisi alkaa olla melkein valmista, lisätään tilpehöörit. En maustanut tofua ollenkaan, oletin, että se ottaa aromeja tuosta riisivedestä, ja myöhemmin lisättävästä ruokakermasta.

Odottavan aika on pitkä.

Ruokaa odotellessa kurkkasin Youtubesta päivän videot. Luulin riisin kypsyvän nopeammin, mutta meni tässä vaiheessa vielä sen kymmenen minuuttia.

Lopputulos.

Kun riisi viimein oli kypsää, virutin enimmät vedet pois (oli muuten painava kattila!) ja lorautin tuon ruokakerman sekaan. On muuten tosi hyvän makuista, olen suuri curryn ystävä. 

Ottaen huomioon, että tämä taitaa olla ensimmäinen tekemäni risotto, tämä meni hyvin. Vettä oli vähän liikaa, en edes tiennyt, paljonko tällaiseen kuuluu laittaa riisiä. Soitin sitten äidille ja kysyin, paljonko puoleen kiloon rehuja tarvii riisiä. Mentiin sitten kahdella lasillisella (eli noin 5dl), en omista vasta kuin yhden desimitan, ja sekin on puurolle. Ja jos toisten tekee tofun kanssa, pitää maustaa se, aika mauttomaksi se jäi tuossa.

Tulen vastaisuudessa julkaisemana ruokapostauksia tagilla rottatuilla. Se on sellainen vitsi, tiedättekös, muistuttaa sitä ruokalajia (ja elokuvaa), ja sossupummiperiaatteella näitä teen, eli ei ole ökyruokiin varaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti